5 PERSEDIAAN SEBELUM JUMPA PAKAR SAKIT PUAN UNTUK IKHTIAR HAMIL

Tips untuk mudah hamil, pertamanya harus tahu masalah dulu,betul? Kemudian baru kita cari solusinya. Kenal pasti masalah kesuburan dan dalaman suami isteri. Macam mana? Jumpa pakar sakit puan !

 

 

Book appointment

Jika mahu jumpa pakar sakit puan, haruslah buat temujanji terlebih dahulu. Pilih dan cari tarikh sesuai untuk buat pemeriksaan.

 

Jangan sorok history penyakit keluarga

Sesetengah individu mungkin merasakan itu hal peribadi dan tidak wajar untuk dikongsi. Namun, demi kesihatan, doktor harus tahu keadaan kesihatan anda suami isteri. Jadi, kita perlu bersikap terbuka dan jujur. Tidak perlu merasa malu kerana doktor anda berdepan dengan perkara itu setiap hari. Doktor anda boleh memberikan pandangan dan nasihat secara profesional.

 

Bawa peneman (Jika perlu)

Sekiranya anda berasa kurang selesa, bawalah ahli keluarga atau teman ketika bertemu doktor. Ahli keluarga atau teman boleh membantu jika ada halangan bahasa Malah jika anda berasa tidak yakin dengan satu-satu topik, teman boleh membantu menerangkan perasaan atau kebimbangan anda. Bahkan dia boleh bertanyakan soalan bagi pihak anda. Mungkin dia bertanyakan soalan yang anda tidak terfikirkan sebelum ini.

 

Sentiasa bertanya kepada doktor anda.

Catat maklumat penting ketika perbincangan. Jangan lupa tanyakan juga langkah untuk atasi dan juga persediaan untuk rawatan susulan selanjutnya.

 

Banyakkan minum air kosong

Air kosong banyak memberi manfaat kepada tubuh badan kita dari segi kesihatan dan kecantikan juga. Sebelum keluar temu janji, pastikan minum air kosong secukupnya kerana ia mampu memberi rasa rileks dan darah lebih cantik untuk pemeriksaan bersama doktor.

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping