5 Sebab Kacip Fatimah elok diamalkan wanita selepas bersalin

Assalamualaikum adik -adik. Akak nama Yuyu Musa, panggil aje Kak Yu. Hari ni Kak Yu nak kongsi dengan adik-adik khusus nya yang baru pertama kali berpantang, atau sekarang ni tengah hamil dan tengah prepare berpantang lepas bersalin nanti.

5 SEBAB KACIP FATIMAH ELOK DIAMALKAN WANITA SELEPAS BERSALIN. 

Semua tahu Kacip Fatimah kan. Alah, herba tradisional orang dulu-dulu khas untuk wanita. Tak kisah wanita berpantang, atau yang dah lama bersalin pun elok sangat amalkan Kacip Fatimah ni..

SEBAB PERTAMA : KACIP FATIMAH BOLEH MENGATASI KEMBUNG WANITA LEPAS BERSALIN.Sangat baik untuk mengatasi kembung yang sering dialami oleh wanita yang bersalin, Bila kita baru melahirkan kadang-kadang datang kembung. Tanya lah siapa saja yang lepas bersalin mesti akan ada masalah ni.Kita akan rasa berangin jer, tak sendawa, nak kentut pun rasa tak keluar. Tu tanda kembung lepas bersalin lah tu.

MEMPERCEPATKAN SEMBUH SELEPAS BERSALIN & SALUR PERANAKANOtot faraj yang lemah selepas bersalin dibentuk dan diperkuatkan untuk menghalang terjadinya gelinciran pundi kencing dan pembuangan air kecil yang tidak disengajakan.Ia membaiki peredaran darah untuk meningkatkan perasaan dan keseronokan hubungan kelamin lepas habis pantang nanti 🙂

MERANSANG MERAPATKAN FARAJ & MENGECUTKAN RAHIM

MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SEMBELIT

MENEGANGKAN KULIT DAN DINDING FARAJ.

Akar Kacip Fatimah yang belum direndam

CARA PENGGUNAAN KACIP FATIMAH SECARA TRADISIONAL

Cara penggunaan untuk selepas atau sebelum bersalin ialah dengan merebus (keseluruhan dari pokok) kedalam seperiuk air (seeloknya periuk tanah) dan airnya diminum.

Itu sahaja dik, perkongsian akak mengenai Kacip Fatimah. Harap ibu-ibu muda jangan tinggalkan tradisi turun temurun yang diperakui keberkesanan dia.

– Yuyu Musa

Share jika bermanfaat 🙂

Comments

  1. trrbaik entry kak yuyu ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest articles

KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
Read more

7 Pantang Larang Ketika Berpantang

Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
Read more
Let's get Social ! Follow us on Social Media :
Need Help ?
Phone : +609-667 1410
Operation Hour :
Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
Fri : 9:00am - 11:00am
Disclaimer
Product effectiveness depends on individual suitability.
Each result may different for every individual.
Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
RM0.00 0
Cart

No products in the cart.

Continue Shopping