5 TIPS PUJUK ISTERI MERAJUK

Tidak dinafikan dalam hubungan suami isteri itu pasti ada pasang surutnya, kata orang perselisihan faham atau ‘ gaduh-gaduh manja’ itu sebagai asam garam dalam kehidupan rumah tangga.

Namun begitu sebagai pasangan, jangan biarkan terlalu lama jika isteri merajuk. Pastikan ada inisiatif memujuk isteri kerana dialah teman kita di malam hari. Admin nak share dibawah ada 5 tips mudah pujuk isteri merajuk untuk suami boleh amalkan.

 

1. Guna ayat kemaafan

Pujuk dengan ayat kemaafan yang paling indah. Hati perempuan sifatnya lembut dan ada juga yang keras. Reka satu ayat maaf yang paling indah untuk diucapkan hingga dapat lembutkan hatinya.Kalau boleh ucap dengan nada yang jelas dan yakin

2. Bagi Hadiah

Wanita rata-rata tak kisah apa bentuk hadiah suami berikan. Tak kiralah mahal atau murah yang penting ikhlas daripada suami tercinta. Jika kena pada apa yang anda berikan pasti isteri akan tersenyum manja dan hilang segala rajuk.

 

3. Layan kehendak isteri

Jika bergaduh dan isteri mula merajuk perbaiki hubungan dengan melayan isteri anda. Mungkin dengan teman dia membeli belah, beriadah atau belanja dirinya ke spa mungkin dapat menyejukkan hati isteri dengan kebaikan yang suami lakukan.

 

4. Membantu melakukan kerja rumah

Suami jangan berkira dengan isteri dan mengharapkan isteri seorang yang menguruskan rumah tangga kerana mereka melakukan semua aktiviti di rumah. Dari soal memasak, mengemas rumah dan melayan kerenah anak-anak. Sebelum isteri anda merajuk lebih lama dan merajuk untuk melakukan kerja rumah, apa kata anda mengambil hati dengan melakukan kerja rumah yang dibuat oleh isteri dan bagi isteri rehat pula pasti isteri suka dan tersenyum lebar.

 

5. Bawa keluarga menjamu selera

Sesekali bawa keluarga anda menjamu selera samaada di restoran atau dirumah. Sebaik-baiknya bawa sekali ibu bapa kedua belah pihak supaya dapat mengeratkan lagi silaturahim antara satu sama lain.

 

Rumusannya, jadi bila isteri tu merajuk, jangan kita biarkan dia tersadai dengan emosinya sendirian, dia perlu dibelai, perlu dipujuk, say sorry to her, peluklah dia dan happykan dia. Bila isteri happy, ia mengundang rahmat Allah. Bila rahmat Allah datang, bertambah lagi keberkatan dalam kehidupan suami in shaa allah.

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping