5 TIPS SEMARAKKAN RASA CINTA DALAM RUMAH TANGGA. TIPS NO 5 TU PALING RAMAI PASANGAN JARANG BUAT

Pasangan yang berkahwin mesti faham situasi ni. Kadang hubungan suami isteri dah terasa renggang disebabkan oleh masing-masing busy dengan kerja dan ada jugak yang dah semakin tak mesra selepas sudah lama berkahwin. Jadi kat sini saya ada share 5 tips untuk semakan cinta dalam rumah tangga walaupun dah kahwin lama.

 

1 . SOKONGAN HOBI PASANGAN

Kita sebagai suami isteri perlu support hobi masing-masing. Contohnya, kalau isteri suka travel suami pun ikut sekali isteri travel. Pergi dekat & tempat yang tak memerlukan kos yang banyak pun kira dah okay buat isteri.

Kalau macam isteri pulak , kalau suami suka bersukan contohnya mcam main badminton , cubalah ikut dan teman sekali suami .

 

2.SALING MEMBANTU DALAM SEMUA PERKARA

Dalam rumahtangga perlu jugak ada tolak ansur . Kalau isteri dah masak suami tolong basuh pinggan . Kalau bab anak pulak kalau isteri dah hantar pergi sekolah, lepas balik sekolah suami pulaa yang ambil anak dari sekolah.

Kalau kita sebagai suami isteri saling bertolak ansur kuranglah stress dan penat masing dan tanggungjawab dapat dilaksankn dengan semupurna.

 

3.SOLAT BERSAMA – SAMA

Sememangnya banyak ganjaran pahala bila solat berjemaah . Lagi-lagi bila kita sebagai suami isteri solat berjemaah bersama. Rumahtangga pun jadi lebih berkat dan bahagia.

 

4.BERGURAU SENDA BERSAMA PASANGAN

Sejujurnya bergurau dengan pasangan memang sangat penting dalam rumahtangga sebab bila bergurau ni mood masing-masing terasa happy dan lupa sekejap masalah dunia. Hal ini juga boleh menaikkan lagi rasa sayang daan cinta dengan pasangan.

 

5.LUAHKAN KATA CINTA PADA PASANGAN

Setiap hari cubalah bagi tahu kita sayang pasangan kita. Contoh, “Abang sayang awk sangat tau” , “ I LOVE YOU SAYANG” , “ABANG ,SAYANG RINDU ABANG” dll. Sebenarnya benda ni nampak simple & remeh je tapi sebenarnya memang penting dalam rumahtangga.

Pasangan kita akan rasa disayangi walaupun dah bertahun-tahun kahwin. Jangan malu nak cakap “ I LOVE YOU” dekat pasangan kita walaupun dah nak masuk 40tahun sekali pun.

 

Kesimpulannya, dalam rumahtangga memang perlu banyakkan sikap bertolak ansur ,bersabar , lemah lembut , bertanggungjawab dll. Semoga semua pasangan dekat luar sana dapat amalkaan semua tips ni dan di doa semoga bahagia hingga ke Jannah.

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping