CARA SIMPAN BAJU BAYI YANG TIDAK LAGI DIGUNAKAN, NO 2 PARENT MESTI BUAT!

Mesti teruja kan bila shopping baju baby, terutama mommy2 yg timang anak 1st kalini kan  Entry kalini kita share cara betul untuk simpan Baju baby ni, manatau ada rezeki kedua ketiga nanti boleh guna balik kan, jimat sikit !

1) WAJIB simpan dalam kotak/bekas kedap udara

Lapik dengan kain dulu ya, lepas tu boleh terus lipat simpan dan susun elok2. Letak la pewangi sikit dalam kotak tu kasi baju kekal wangi je.

 

2) Basuh dengan pencuci baju baby

Jangan guna sabun pencuci baju dewasa tau, mesti yang dah dikhaskan untuk baby sahaja. Elakkan juga penggunaan mesin pengering, nanti baju bayi cepat berbulu dan kecut. Haa sayang dh beli mahal2 jadi rosak pula kan.

 

3) Gosok baju bayi

Amalan menggosok baju baby ni sbenarnya memerlukan kerajinan tau, tapi SANGAT membantu utk pastikan baju mereka lagi bersih (basuh dengan sabun sahaja tak cukup). Mesti ibu2 pelik kan apa kaitan dengan iron baju ni? Haaa kalau ibu2 nak tahu, ianya membantu hilangkan bau yg tak diingini dan buatkan pakaian berbau segar dan lebih bersih. Ia juga bantu bunuh bakteria yang terdapat pd baju yang tak dapat dicuci oleh sabun pencuci.

 

Mesti lagi bertambah kerja kita kan sbgai ibu2 ni, tapi itula, keselamatan anak lagi penting kan hehe. Semoga bermanfaat ya !

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping