PEMAKANAN YANG PERLU DIAMAL UNTUK IKHTIAR MENDAPATKAN JANTINA ANAK YANG DIHAJATI

Anak merupakan anugerah terindah buat setiap pasangan suami isteri. Seeorang ibu yang telah menjadi ibu kepada semua anak perempuannya atau kepada semua anak lelaki semestinya akan ada perasaan mahukan anak yang berlainan jantina.

Setelah beberapa kajian telah dijalankan pada zaman sekarang membuktikan pemakanan menjadi antara faktor utama dalam kelahiran jantina bayi lelaki atau perempuan. Sememangnya pemakanan secara jelas mempengaruhi sistem dalaman kita.
Hasil kajian pakar perbidanan dan sakit puan Por Royal Hospital, Paris membuktikan ada jenis makanan yang dimakan oleh ibu hamil yang sangat mempengaruhi jantina bayi yang akan dilahirksan nanti sama ada lelaki dan perempuan.

Hasil daripada kajian itu, untuk ikhtiar dapatkan anak lelaki ibu hamil disarankan untuk lebihkan mengamal makanan-makanan yang berdaging, buah-buahan dan makanan bergaram tetapi dalam kadar yang tidak berlebihan yang boleh memudaratkan kesihatan ibu dan kandungan.

Untuk ikhtiar mendapatkan jantina anak perempuan pula, semestinya makanan yang perlu diamal adalah sebaliknya dengan makan yang diamal untuk ikhtiar dalam mendapatkan anak lelaki. Kurangkan pengambilan makanan yang berdaging, buah-buahan dalam kuantiti yang sangat banyak dan sangatlah perlu kurangkan pengambilan makanan bergaram.

Kajian tersebut mendapati, makanan-makanan yang perlu diamal untuk mendapatkan anak perempuan ialah dengan melebihkan makanan yang tinggi kalsium dana magnesium serta melebihkan makanan yang dibuat daripada sumber susu.

Menurut kajian tersebut, ibu-ibu yang menagamalkan pemakanan mengikut pertua diatas, peluang untuk mendapat anak yang dihajati adalah diantara 75% – 80%. Tetapi apabila ibu-ibu tersebut tidak lagi mengikuti pemakanan yang ditentukan, hasilnya dengan serta merta menurun menjadi 65%, 60% dan 55%. Sehingga kini, ketepatan petua-petua di atas adalah diantara 70% – 80%

Namun begitu semua yang berlaku adalah kehendak dan kuasa Allah S.W.T. Kita hanya boleh merancang dan berusaha akan tetapi Allah yang menentukan segalanya. Smeoga petua ini bermanfaat untuk kita semua.

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping