APA PERLU SUAMI BUAT BILA ISTERI BERPANTANG?

Berita isteri selamat melahirkan zuriat adalah satu kegembiraan setelah menanti 9 Bulan 10 Hari. Dalam fasa berpantang, isteri biasanya akan mengalami perubahan hormon dan emosi.
Jadi, di sini saya listkan apa yang perlu Cik Abang buat bila isteri dalam tempoh berpantang.

1. Ringankan Beban Isteri

Isteri yang berpantang sentiasa mahukan Cik Abang sedia membantu tanpa dipinta. Maka ringan-ringankanlah tangan untuk membantu isteri.

Bagi yang sudah mempunyai anak, bantuan dari Cik Abang sangat diperlukan untuk mengendalikan anak-anak yang lain.

2.Sediakan Pemakanan yang Berkhasiat

Sebagai suami penyayang, berusahalah untuk memenuhi kehendak isteri tercinta. Cik Abang wajib sentiasa beri perhatian tentang pemakanan isteri.
Sediakan makanan yang lebih berkhasiat agar si isteri dapat khasiat yang cukup dan kekal bertenaga semasa dalam pantang.

3. Jaga Emosi Isteri

Cik Abang seharusnya banyakkan bersabar ketika isteri dalam fasa berpantang. Kebanyakan isteri yang berpantang emosinya lebih sensitif. Belailah isteri anda agar dirinya lebih tenang.
Jadilah pendengar yang baik serta peluklah isteri ketika dia sedang beremosi. Pasti hati isteri akan merasa tenang dan bahagia.

4. Luangkan Masa Bersama Isteri


Isteri dalam berpantang bukanlah tiket Cik Abang untuk keluar melepak. Sentiasalah berada disisi isteri supaya senang untuk isteri meminta bantuan sebagai tanda Cik Abang menghargai serta berterima kasih kepada isteri setelah bertarung nyawa melahirkan zuriat.

5.Belajar Menguruskan Bayi


Belajar untuk menguruskan bayi walaupun badan bayi masih lagi lembut. Cik Abang boleh cuba belajar dengan orang yang berpengalaman seperti ibu, ibu mertua dan boleh juga cuba belajar dalam google.

Kesimpulannya, fasa 44 hari berpantang memang mencabar. Apa salahnya Cik Abang bantu meringankan beban isteri sebagai tanda menghargai dan prihatin seorang suami.
Inilah masa yang sangat sesuai untuk suami buktikan kasih sayang dan cinta.

Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Latest articles

  KENAPA PERLU BUKA BUKU PINK?

  Salah satu perkara utama apabila anda mengetahui bahawa anda hamil adalah untuk membuka buku pink. Bila waktu sesuai buka buku pink ibu mengandung? Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali bakal [...]
  Read more

  7 Pantang Larang Ketika Berpantang

  Waktu berpantang adalah waktu yang sukar untuk ibu yang baru sudah bersalin.Kenapa waktu berpantang dianggap waktu sukar ? Hal ini adalah kerana waktu berpantang adalah waktu dimana ibu-ibu hamil perlu [...]
  Read more
  Let's get Social ! Follow us on Social Media :
  Need Help ?
  Phone : +609-667 1410
  Operation Hour :
  Sun - Thu : 9:00am - 5:30pm
  Fri : 9:00am - 11:00am
  Disclaimer
  Product effectiveness depends on individual suitability.
  Each result may different for every individual.
  Copyright 2023 © Mamariam Sdn Bhd 201601043013(1213955-V). All rights reserved.
  RM0.00 0
  Cart

  No products in the cart.

  Continue Shopping